3 Praktische tips om met Orakelkaarten te werken

 In Lifestyle

Ik vertel niet altijd gelijk aan anderen dat ik graag samenwerk met de Orakelkaarten. Voor mijn gevoel zijn we nog niet helemaal bij tijd om dit “op straat” met iedereen te delen wat eigenlijk wel zou moeten. Tegenwoordig zijn we drukker dan ooit bezig met communiceren met het Universum en het heeft een reden dat we er zo’n grote behoefte aan hebben. We missen iets in het leven. De laatste jaren hebben we het gevoel dat “alles” snel naar ons toekomt, maar we halen er geen voldoening meer uit. Vroeger moest je jagen voor vlees en als je het dan kreeg was het een feest. Nu word het met kilo’s weggegooid in de supermarkt, omdat er teveel ligt.

Voldoening van binnenuit

Over de jaren heen hebben we zoveel gekregen waar we dachten dat we gelukkig van zouden worden, maar merken we dat er nog steeds veel moet gebeuren als we onszelf voldaan willen voelen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we vaker de antwoorden van binnen gaan zoeken en dus niet te lang buiten onszelf blijven dwalen. Ook dit is een verandering die sinds kort pas heeft plaatsgevonden. Als je om je heen kijkt, zie je hoe er overal genoeg van is dus de verleiding is groot om ook een leven te creëren waarin je genoeg hebt van alles. Maar waar eindigt dit verhaal?

Verbinding maken met je gevoel

Nu dat de feestdagen om de hoek staan merk ik om me heen ook hoe de paniek, angst en twijfel groter word in de meeste mensen. Dat heeft niet alleen iets met de globale energie te maken die deze week schuift, maar ook met onszelf. Het Universum is in deze laatste dagen van het jaar druk bezig om degene die er open voor staan klaar te stomen voor het volgend jaar. Voor de volgende jaren, laat ik het zo vertalen. Maar, hoe maken we er het beste van als we weten dat we meer naar ons gevoel moeten luisteren, maar geen idee hebben hoe we in verbinding kunnen komen met “dit gevoel” waar iedereen het over heeft?

Leven vanuit je authentieke zelf

Gelukkig is het in deze tijd geen taboe meer om het over spiritualiteit te hebben. Dat was vijf jaar geleden nog anders. Toen durfde ik het niet over mijn Orakelkaarten te hebben. De veroordeling was zo groot om ons heen dat het beter was om te zwijgen, maar nu dat er zoveel vraag is naar antwoorden en de mens op zoek is naar hulpstukken zijn er gelukkig al zoveel Lichtwerkers naar voren gestapt. Zo ook voel ik mezelf. Ik voel me verantwoordelijk om anderen te helpen begrijpen dat er zoveel manieren zijn om verbinding te maken met het Universum en dus te leren leven vanuit wat je gelukkig maakt. Leven vanuit je hart en je authentieke zelf is mogelijk en dat mag je jezelf vaker laten herinneren.

Directe verbinding met het Universum

Een van mijn favoriete manieren om te communiceren met het Universum is met de Orakelkaarten. Als je op zoek was naar een telefoon of radio waarin je direct verbinding kunt maken met God, de Bron, je overleden opa of oma en alles wat er om je heen aanwezig is, maar niet zichtbaar dan zit je met de Orakelkaarten goed. Vroeger hadden we het meer over de Tarotkaarten en dat is waar ikzelf mee ben begonnen. Hoewel het nog steeds een van mijn favoriete kaarten zijn, omdat ze directe antwoorden geven, ben ik de laatste jaren toch vaker geneigd om tijdens een sessie de Orakelkaarten te gebruiken. De grootste reden dat ik het ze blijf gebruiken is, omdat ze de boodschappen vanuit het Universum zo duidelijk vertalen. Je hoeft niet dolend rond te lopen als het antwoord al om je heen aanwezig is.

We hebben niet geleerd hoe we verbinding maken met de natuur en de sterren. We zijn zelfs onze verbinding verloren met Moeder Maan, maar langzaam worden we weer teruggehaald naar onze plek. Onze plek hier op Aarde waarin we een overvloedig leven leiden en dus niet op zoek hoeven naar wat ons gelukkig maakt. Voor mijn gevoel leven we nu in een tijd waarin alles mogelijk is zonder de grootste moeite. Maar waarom lopen we dan nog steeds vast? Omdat we niet communiceren met het Universum. Laten we wat praktische tips doornemen, zodat je een idee krijgt waarom we willen samenwerken met het Universum en de voordelen die erbij komen kijken.

Ochtendpraktijk en doelen behalen

Mijn favoriete manier om samen te werken met het Universum is tijdens mijn Ochtendpraktijk. Elke ochtend een moment rust pakken en daarin schrijven welke doelen ik wil behalen, heb behaald en hoe ik me wil voelen is goud. Tijdens mijn Ochtendpraktijk neem ik altijd de tijd om aan het Universum te vragen waar ik op mag letten op de dag zelf. Leren werken in kleine vakjes waarin je advies krijgt van het Universum zorgt ervoor dat je duidelijkere en meer uitgelijnde stappen kunt nemen.

Uitgelijnde stappen zijn stappen die direct in verbinding staan met je doel. Door deze stappen te nemen kun je er bijna 100% vanuit gaan dat je je doelen gaat behalen. Het enige wat je van je pad af kan halen is twijfel. En dat is wanneer de Orakelkaarten ook naar voren komen.

Elke keer als je een uitgelijnde stap neemt en zenuwachtig word (wat we allemaal worden als we iets nieuws gaan doen) dan kun je via de Orakelkaarten om bevestiging vragen. Het mooie hiervan is dat het Universum als het ware je hand vasthoudt ondertussen dat je je waagt op nieuwe gronden. Je vraagt om bevestiging vanuit het Universum door je Orakelkaarten.

Beginnen met orakelkaarten in 3 stappen

Leren communiceren met het Universum via je Orakelkaarten kan dus het verschil maken tussen dag en nacht. Maar hoe begin je? Hoe begin je met deze nieuwe uitdaging? Het begint met een Orakeldeck. Typ Orakeldeck in op Google en bekijk de plaatjes. Zo vind je wat je mooi vind en wat tot je spreekt. Hier vandaan neem je de volgende stap, maar als je meer wil leren over de Orakelkaarten of als je een deck hebt en het gevoel hebt dat je er meer mee wil doen. Dan kun je hier een kijkje nemen.

Laten we drie leuke momenten doornemen die je kunt gaan creëren, zodat je aan de slag kunt met de Orakelkaarten.

Stap 1: Koop een deck.

Lijkt simpel genoeg, maar is het niet. Begin met de juiste intentie. Als je nog geen kaartendeck hebt en je graag een zou willen kopen kijk eens om je heen om te zien wat anderen gebruiken. Ik word altijd verliefd op mijn decks en voor ik ze koop vraag ik mezelf eerst af wat ik ermee zou doen. Ik visualiseer mezelf met het kaartendeck en hoe ik de kaartjes zou gebruiken. Als je naar een Orakelkaart kijkt en er geen verbinding mee krijgt dan zou ik je aanraden om nog even verder te zoeken. Gelukkig zijn er in deze tijd genoeg decks om mee te beginnen dus neem je tijd.

Je kunt ook de Engelen om advies vragen. Dan sluit je je ogen en zet je de intentie dat de Engelen je leiden naar een kaartendeck die je gaat helpen. Je kunt ook vragen om geleid te worden naar een deck die je helpt met healing of trauma’s. Elk deck heeft haar eigen kracht en zo gebruik ik ze zelf ook. Hiermee kun je veel meer uit je kaartendecks halen. Als je wil leren hoe uit een kaart meerdere boodschappen haalt klik dan hier.

Stap 2: Begin met samenwerken.

Voor mijn gevoel word er te hard nagedacht hoe we beginnen met het samenwerken. Door de Orakelkaarten te gebruiken elke dag geef je het Universum een duidelijk signaal dat je er klaar voor bent om meer te doen. Je geeft aan dat je graag meer zou willen doen in je leven of grotere doelen zou willen bereiken en dat is goed. Nu kun je de bevestiging krijgen door je Orakelkaarten.

Iedereen heeft een vorm van bevestiging nodig, maar vaak zoeken we deze op in anderen. Zoek nu eens de bevestiging op vanuit het Universum en dus vanuit jezelf. Je leert op deze manier veel mooiere stappen nemen en dus vaker te vertrouwen op de informatie die om je heen aanwezig is.

Zodra je leert vertrouwen op informatie die buiten jezelf aanwezig is vanuit het Universum, dus niet vanuit een ander, vertrouw je ook veel vaker op jezelf. Je durft meer, omdat je weet vanuit deze intentie dat je alles mag loslaten. Je leert op deze manier veel beter samenwerken met de Wet van Aantrekking. Dit voelt goed en gaat je dus meer vertrouwen geven in het leven. Overvloed stroomt sneller in je leven, omdat je het toelaat om in je leven aanwezig te zijn. Dat is in mijn ogen een prachtig doel om te behalen. Het is vaak vanuit begrensde gedachtes dat we niet bewegen richting onze droomdoelen, omdat we de angst hebben dat ze niet kunnen uitkomen. Niets is minder waar.

Stap 3: Doorzetten.

Dat brengt me gelijk naar het derde punt waarin ik je wil meegeven dat alles om je heen aanwezig is, maar dat je er zelf aan moet werken om de mogelijkheden werkelijkheid te zien worden. Je kunt het zien als een puzzel van duizend stuks. Als je ze op de tafel ligt liggen er duizend puzzelstukjes. Ze hebben niet allemaal dezelfde kleur, maar ze hebben wel allemaal dezelfde intentie. Hun intentie is om een beeld te vormen en hoewel je het beeld niet in een keer zult zien hebben de puzzelstukjes er wel vertrouwen in dat ze een beeld zullen gaan vormen.

Je zult op willen geven en je zult misschien zelfs een puzzelstukje laten vallen, maar de meer puzzelstukjes je aan elkaar zet de groter en duidelijker het beeld begint te worden.

Voor je het weet heb je alle hoeken al bij elkaar en ineens begin je vormen te zien en als je dan op de deksel kijkt van de puzzelstukjes zie je dat al een bepaald beeld hebt die je niet had verwacht dat je zou krijgen. Nu voel je je vol zelfvertrouwen en weet je dat als je doorzet dat je binnen de kortste keren je puzzel af hebt. Als dat moment komt geniet je nog even van het uitzicht. Op naar de volgende, maar dit keer met meer stukjes. Het was eigenlijk best wel heel leuk.

Cursus werken met Orakelkaarten

Werken met orakelkaarten cursus Wil jij meer weten over het werken met orakelkaarten? Volg dan de cursus Werken met Orakelkaarten van Elise Severino. Daarin legt ze je aan de hand van verschillende video’s en opdrachten uit hoe je dit doet. Bovendien krijg je volop support in de bijbehorende facebookgroep.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten