Simpele acties om het beste uit je dag te halen

 In Gezondheid, Psyche

Zou jij ook wel met een hoger energieniveau door de dag heen willen gaan? Meer energie voor je werk, meer energie om te sporten, om lekker te koken, om erop uit te gaan… Het is gelukkig niet zo moeilijk om dat te bereiken. Bepaalde acties of gewoontes kunnen enorm bijdragen aan hoe je gedurende de dag functioneert – ze helpen je erbij om het beste uit je dag te halen. Bijvoorbeeld gezond eten, je dag beginnen met een ontbijt, mediteren, yoga, visualiseren, wandelen, noem het maar op.

Begin je je dag bijvoorbeeld net wat minder lekker wanneer je niet hebt gemediteerd? Merk je dat je minder goed kunt nadenken wanneer je niet zo gezond hebt gegeten? Of heb je een duf hoofd wanneer je een dag niet naar buiten bent geweest?

Dan zijn dit acties die jou helpen om meer uit je dag te halen.

Het maakt totaal niet uit wat het precies is, zolang het maar voor JOU werkt. Het zijn stuk voor stuk acties die een impact maken in je leven, van dag tot dag. Acties die ervoor zorgen dat je energieniveau zo hoog mogelijk ligt (zonder uit te putten), dat je lekkerder in je vel zit, dat je blij bent met je lichaam en je niet elke avond uitgeput bent.

Sinds ik mezelf bewust ben geworden van die specifieke acties, en ik mezelf er keer op keer aan herinner dit ook te doen, functioneer ik beter. Ik ervaar minder ups en downs, heb meer energie en ben productiever (wat inhoudt dat ik ook nog eens meer tijd over heb).

Ochtendroutine

Veel mensen zweren bij een ochtendroutine; het ritueel wat zorgt voor een optimaal begin van je dag. Ikzelf ben daar niet zo van. Natuurlijk is het goed om voor jezelf een aantal acties te bepalen die je ’s ochtends kunt uitvoeren, zodat je jezelf echt goed voelt.

Maar wat doe je dan als je een dag onverhoopt niet dat ochtendritueel uit hebt kunnen voeren? Is je dag dan dus niet goed begonnen en komt er dus niet veel uit je handen?

Dat zou zonde zijn hé?

Natuurlijk is het begin van je dag belangrijk, maar in mijn ogen is het juist belangrijker om gedurende de dag jezelf steeds bewust te blijven gedragen. Niet alleen maar in de ochtend.

Is het eigenlijk niet net zo belangrijk hoe je je dag eindigt? Of hoe je over jezelf denkt tijdens de koffiepauze? Bewust leven (en dus elke dag lief voor jezelf zijn ;-)) doe je de hele dag door.

Welke acties helpen jou het beste uit je dag te halen?

Dit kan echt vanalles zijn. Van yoga tot in je dagboek schrijven, van hardlopen tot mediteren. Ga maar eens na wat jij nu echt fijn vindt om dagelijks te doen, en welke impact dat op je heeft. Hoe voel je je als je dit wél doet, en hoe voel je je als je dit niet doet?

Is er een manier waarop je die acties die goed voelen vaker in je dag kunt integreren? Hoe meer je dit doet, des te beter je je gaat voelen. Zo houd je je energieniveau hoog.

Dit zijn de acties die mijn energieniveau verhogen:

 • Elke dag een douche nemen (als moeder zijnde is dit mijn dagelijkse moment voor mezelf, het is niet lang, maar ik laad er echt van op).
 • Visualiseren, slechts een paar minuutjes is voor mij genoeg om in verbinding te komen met mijn hoogste goed en een boost van inspiratie voor de dag te voelen. Tijdens het visualiseren krijg ik mijn beste ideeën!
 • Mezelf ontwikkelen, dit doe ik bijvoorbeeld door een paar pagina’s in een boek te lezen of een audioboek te luisteren, en soms volg ik een cursus of opleiding. Meestal doe ik dit ’s avonds voor ik ga slapen.
 • Gezond eten. Deze spreekt natuurlijk voor zich, maar het is wel zaak dat je weet wat gezond eten voor JOU persoonlijk inhoudt en dat het eten geen stress oplevert.
 • Positief denken. Dit vind ik niet altijd even makkelijk, maar ik oefen het elke dag. Heb ik een tegenslag of ervaar ik negatieve emoties, dan neem ik altijd eventjes de tijd om weer bij mezelf te komen en na te gaan wat ik van deze situatie mag leren en hoe het bijdraagt aan mijn ontwikkeling. Dat geeft super veel helderheid en helpt me hiermee om te gaan.
 • Naar buiten gaan. Al is het maar even naar de supermarkt lopen voor een boodschap, wanneer ik naar buiten ben geweest voel ik me aanzienlijk beter.

Voor jou ziet dit er waarschijnlijk anders uit, maar dat maakt niet uit. Zolang je voor jezelf maar duidelijk hebt welke acties jou echt een goed gevoel geven en een positieve invloed hebben op hoe je functioneert.

Welke acties zijn dit voor jou? Laat het me weten in de comments! Ik ben benieuwd.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Avatar
  Tineke
  Beantwoorden

  Ik lees je blog en info die ik dagelijks krijg via de mail.
  Ik heb al jaren hart en vaat problemen waarbij vermoeidheid soms verstikkend is. Ik weet dat wat ik heb chronisch is.
  Daarom vond ik je verhaal zo boeiend zo inspirerend. Heerlijk om te lezen, ik kijk uit naar je mail.

 • Avatar
  Miranda Vromans
  Beantwoorden

  Mooie blog.Mooie en leuke dingen die ik krijg per email.
  Ik doe dit ook elke dag en dat is zo fijn.
  Iedere ochtend een fijne wandeling met de hond.
  Daarna mediteer ik en wat yoga oefeningen goed en gezond eten en mijn dag kan beginnen.?

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten