Chocoladetaartjes met frambozen

 In Recepten, Voeding

Dol op de combinatie van pure chocolade, het zoete van kokos en frisse frambozen? Deze Chocoladetaartjes met frambozen zijn mijn nieuwe favoriet. Zo’n taartje wil je niet zomaar even opeten, maar maak er echt een genietmomentje van. Zet er een lekkere kop thee bij, of een ander favoriet drankje natuurlijk, ga er voor zitten en GENIET van iedere hap. In je eentje of tijdens een gezellig gesprek met iemand waar je om geeft.

De taartjes bestaan uit een knapperige kokos-chocolade bodem gevuld met een romige chocolade ganache. Met als topping toefjes van een lobbige chocoladeroom met verse frambozen. En het beste is: je hebt er niet eens een oven voor nodig!

Chocoladetaartjes met frambozen

Thrive – bloeien, floreren en welvaren

Voordat ik uitgebreid verder vertel over deze lekkere taartjes wil ik ook eventjes stilstaan bij het feit dat dit het allereerste bericht op Thrive.nl is. Mijn nieuwe platform waarop je alles vindt om het beste uit jouw leven te halen. Het woord ‘thrive’ betekent niet voor niets bloeien, floreren of welvaren. Mijn missie voor mezelf en voor anderen. Thrive staat voor mij voor bewustzijn in de breedste zin van het woord, bewust zijn waardoor je de mooie dingen ziet en meer kunt genieten. Waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten en je gezondheid een boost krijgt.

Op Thrive.nl vind je alles om precies dat te doen, op een leuke manier (het moet tenslotte wel leuk blijven). Met inspirerende artikelen over omgaan met voeding, mindset, lifestyle en nog veel meer.

Chocoladetaartjes met frambozen

De lekkerste chocoladetaartjes

Maar nu, deze chocoladetaartjes. Het eerste bericht op mijn nieuwe platform mag tenslotte wel heel erg feestelijk zijn, vind ik. Hoe kun je dat beter doen dan met een recept waar je op en top van kunt genieten? Iedere hap is een traktatie op zich. Het recept vind je hieronder.

Laat je het me weten wanneer je ze hebt gemaakt? Ik ben benieuwd!

Yield: 4-8

Chocoladetaartjes met frambozen

Chocoladetaartjes met frambozen
Prep Time 30 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes

Ingredients

Bodem

  • 150g Medjool dadels, zonder pit
  • 100g kokosrasp
  • 20g cacao
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • snuf zout
  • Zo nodig 1-2 el water

Vulling

  • 150 ml kokosmelk
  • 100g pure chocolade
  • 35g cacaoboter (of kokosolie)
  • 3 el ahornsiroop
  • 1/2 tl vanillepoeder

Topping

  • 150 ml kokosmelk (op kamertemperatuur)
  • 85g cacao
  • 3 el ahornsiroop
  • 125g frambozen
  • 2-3 el kokosrasp

Instructions

  1. Maak eerst de bodem. Combineer dadels, kokosrasp, cacao, kokosolie en zout in een foodprocessor en maal tot een korrelige massa.
  2. Test of het mengsel een beetje aan elkaar plakt, zo niet, voeg dan 1 tot maximaal 2 eetlepels water toe en maal nogmaals goed door.
  3. Verdeel het mengsel over 4 kleine ronde taartvormpjes (doorsnede 12 cm) of over 8 muffinvormpjes. Druk het mengsel stevig aan om de taartbodems te vormen, maak ook opstaande randjes.
  4. Maak nu de vulling door de kokosmelk, chocolade, cacaoboter, ahornsiroop en vanillepoeder zachtjes te verhitten in een steelpan. Houd het vuur heel laag, het mag niet gaan koken.
  5. Roer voortdurend tot een egale massa is ontstaan, verdeel deze massa over de taartvormpjes.
  6. Zet de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Maak alvast de topping door kokosmelk te mengsel met cacao en ahornsiroop tot zich een stevige mousse vormt. Blijft het vloeibaar? Gebruik dan iets meer cacao. Wordt het heel droog, dan kun je iets minder cacao (of meer kokosmelk) gebruiken. Zet dit mengsel niet in de koelkast, anders kun je het straks niet gebruiken in een spuitzak.
  8. Haal de taartjes weer uit de koelkast en vul een spuitzak met de chocolademousse topping. Spuit mooie toefjes op de taartjes om ze te versieren.
  9. Garneer met frambozen en kokosrasp.
  10. Bewaar de taartjes tot serveren in de koelkast.
Recent Posts

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten