Eerste kennismaking met het Universum

 In Lifestyle
Hoe mooi de wereld eruit ziet zodra je in staat bent om verbinding te maken met je Hogere Zelf en het Universum. Er is zo’n grote wereld aanwezig buiten onszelf, maar we kunnen het niet allemaal zien. Een van de grootste redenen dat we niet zien wat er om ons heen aanwezig is heeft te maken met onze verbinding. Met hoe we als mens in verbinding staan met onszelf. We zijn over de jaren vergeten wat we belangrijk vinden en hoe we onszelf gelukkig kunnen maken. Voor velen zorgt dit er nu voor dat we in burn-out terecht komen of dat we depressief zijn, zoekende naar ons levensdoel. Waarom zijn we hier op Aarde en wie horen we te zijn? Kennismaken met het Universum speelt hierin een grote rol.

Jouw levensdoel

Een van de moeilijkste stukken vond ik zelf het zoeken van mijn levensdoel. Het aanwezig willen zijn in een groep waarin iedereen bezig is met handelen richting een doel. Je doelloos voelen kan zo frustrerend zijn, zeker als je diep in jezelf weet dat er zoveel meer potentie in je zit. Er brandt een verlangen binnen in jezelf wat je vertelt dat je meer kunt, anderen kunt inspireren en dat je vol talent zit, maar waarom komt deze potentie niet naar buiten? We houden onszelf klein en dat is waar de meesten vastlopen in hun mindset.

In jezelf geloven

Het is de strijd die je voert binnen in jezelf waarvan je weet dat je meer kunt, dat je meer zou willen, maar dat je niet kunt begrijpen waarom je jezelf vasthoudt. Deze strijd begint binnen in ons en ik zie het altijd beginnen in het hart. Het is wanneer het hart verlangt naar een beter leven, terwijl onze gedachtes ons vertellen dat waar we naar verlangen niet mogelijk is. Op dit punt is het noodzakelijk om in verbinding te kunnen staan met het Universum. Je zult merken dat het niet uitmaakt hoeveel bevestiging je krijgt buiten jezelf, van je geliefdes en vrienden, je zult nooit vertrouwen op wat ze vertellen als je er zelf niet in gelooft. Je moeder belt je elke dag om te vertellen hoe fantastisch je bent, maar als er een onbewust geloof in je zit die er niet in gelooft, zul je haar liefde afwijzen.

De Hogere Zelf en je Ziel

We doen dit in het leven vaak, liefde afwijzen. Niet altijd bewust, maar vaak doen we het, omdat er een geloof-systeem in ons zit welke ons vertelt dat bepaalde gebeurtenissen niet waar zijn. We geloven daarin bijvoorbeeld niet dat geluk voor ons is weggelegd of dat onze dromen niet uit kunnen komen. Hiermee houden we onszelf tegen om de waarheid te zien en dat is dat alles mogelijk is. Waar je van droomt, is mogelijk. Alles waar je van droomt, is mogelijk. De enige vraag die daarbij open blijft staan is “is alles dan ook nodig”. Dit is de tweede stap die je gaat nemen zodra je je verbinding met het Universum gaat openen. Hierbij ga je vaker stappen nemen richting je Hogere Zelf. Je Hogere Zelf is degene die in je zit die in diepe verbinding staat met het Universum. Sommige noemen het de Ziel, maar ikzelf zie de Ziel als de omhulsel van de Hogere Zelf. De Hogere Zelf staat daarom Hoger als de Ziel en zorgt ervoor dat de verbinding dan ook dieper is dan de Ziel.

De Ziel is hier voor de boodschappen en de lessen die je wilde leren, terwijl de Hogere Zelf aanwezig is om te kunnen genieten van het leven. De Hogere Zelf is wie je bent en hoe je je voelt als je gelukkig bent. Op de dagen dat alle lasten van je afgevallen zijn en je het gevoel hebt dat waar je om vraagt ook naar je toe gaat komen. Het moment dat je verbinding verdiept zul je het gevoel van “alles is mogelijk” ervaren. Ikzelf zou het mooi vinden als je in staat zou zijn om in verbinding te staan met alles. Je kunt dan de druk van jezelf af halen om te proberen te begrijpen wat de Zielenmissie is, je doel hier op Aarde en wat je zou willen bereiken. In verbinding met het Universum is het centrale punt van alles. Als je in verbinding staat dan komen alle antwoorden als het ware vanzelf naar je toe en dat is wat we vandaag gaan bespreken.

Alles is mogelijk

De antwoorden in jezelf

Er zijn zoveel vragen die we hebben in onszelf het moment dat we realiseren dat we niet gelukkig zijn. Je hebt het gevoel dat er zoveel meer buiten jezelf aanwezig is, maar dat je niet in staat bent om te begrijpen waar het antwoord ligt. Iedereen verteld je dat het antwoord binnen in jezelf ligt, maar waarom ben je nog niet in staat geweest om het antwoord naar geluk te vinden? Geluk is iets wat je langzaamaan in jezelf groter moet maken. Het begint met de eerste stap waarin je jezelf afvraagt of de dagelijkse dingen je nog gelukkig maken. Je kunt beginnen zo klein als je wilt, bijvoorbeeld met hoe je ontbijt.

Ikzelf heb deze reis meerdere malen herhaald. Als ik merk dat ik mijn verbinding met het Universum kwijt ben dan ga ik terug naar de basis. De basis van wie ik ben en wat me gelukkig maakt. Dat begint met de eerste momenten op de dag. In plaats van gelijk aan het werk gaan of de jongens eerst naar school en dan pas een moment voor mezelf ga ik kijken waar ik eventueel mijn schema kan aanpassen. Vroeger deed ik juist eerst wat ik wilde, maar kwam ik in de knoop met de jongens op tijd naar school krijgen. Doordat ik dat moment voor mezelf forceerde was er juist meer spanning in de ochtend. Nu doe ik het juist andersom. Eerst de jongens naar school en dan het eerste moment voor mezelf.

Spiritueel praktijk

Iedereen heeft naar mijn mening hun eigen spiritueel praktijk nodig. Een moment voor jezelf waarin je verbinding maakt met het Universum over je doelen, wie je wilt zijn en wat je wil bereiken op een dag. Je doelen zijn groot en dan heeft meerdere dagen (of weken) nodig, maar soms kun je in een dag al zoveel bereiken. Wat daarin belangrijk is dat je het dan ook meetbaar maakt. Schrijf de stappen op die je wil behalen op een dag en aan het einde van de dag ga je weer terug en bekijk je wat je wel of niet hebt behaald.

Ik heb daarom ook twee lijstjes. Een lijstje is met de taken die ik moet afmaken, deze lijst heeft wel 30 taken erop, maar het is niet haalbaar om alles in een dag te doen. Dan komt het tweede lijstje naar voren. Hierop schrijf ik de prioriteiten van de eerste lijst op. Zo neem je elke dag kleine stappen richting het grote doel. Op een gegeven moment is ook de grote lijst klaar en doorstreept en dan kun je je weer focussen op andere stukken in je leven. Ik merk dat op deze manier werken voor mij haalbaar is waardoor ik de focus kan houden op doelen die belangrijk zijn in mijn leven. Dit overzicht was er niet geweest als ik niet dagelijks in verbinding zou staan met het Universum. Als ik dagelijks gewoon zou bewegen zonder ook maar een moment voor mezelf te nemen dan had ik het overzicht niet die ik nu juist zo goed kan vasthouden.

Wat als je je overspoeld voelt?

Maar, wat doen we als we het gevoel hebben dat alles ons teveel word, we wel aan onze dagelijkse doelen werken, maar geen verschil zien? Het moment dat je het gevoel hebt dat je overspoeld word door het dagelijks leven ben je niet meer in verbinding met het Universum. Je bent je verbinding waarschijnlijk verloren doordat je niet bewust bent geweest van de bewegingen die je aan het maken bent. Dit kan op zoveel gebieden weerkaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een kleine ruzie hebben met je partner waardoor je denkt dat “alles tegen je is”, maar wat de oorsprong is van de ruzie is dat je al een tijdje rondloopt met twijfels in jezelf. Een van de belangrijkste dingen die ik doe op een dag als ik niet in verbinding ben is mijn mindset in de gaten houden. Het moment dat ik me geïrriteerd of verdrietig voel dan breng ik mezelf terug naar de kern. Waarom voel ik me zo? Vaak is er niets aan de hand, maar vertellen we onszelf dat er wel iets is.

Hierdoor gaan we op zoek naar bevestiging van het gevoel wat er meestal voor zorgt dat we de discussies krijgen met anderen. Dit is alleen maar de bevestiging van de energie die je uitstuurt, maar het is niet wat er aan de hand is. Je kunt het zien als lijm. Zodra je de lijm uitsmeert, is het mogelijk voor stof of andere producten om zich vast te klemmen op de lijm. Het is aan jou de keus wat er blijft vastplakken aan de lijm. Als je de lijm uitsmeert over je gevoel (bv boos) en je loopt de ochtend zo rond kun je er vanuit gaan dat er iemand is die zich aan de lijm gaat vast plakken. Vermijd dit juist door bewust te zijn van twee dingen: je mindset en je verbinding met het Universum. Laten we samen eens duiken in hoe je in verbinding kunt komen met het Universum.

In verbinding komen met het Universum

Omdat dit een van de eerste stappen is die je neemt richting leren in verbinding te werken met het Universum lijkt het me mooi om met de basis te beginnen. De basis van alles wat je wil bereiken ligt in het in staat zijn om verbinding te maken met alles. Met wie je bent, je kern, tot het in verbinding kunnen komen met het Universum. Je zult vaak in jezelf voelen dat er meer is en de waarheid is dat dit waar is! Er is zoveel om ons heen aanwezig, maar we maken er niet vaak genoeg gebruik van, omdat het voor de meeste het nog een raadsel is hoe het werkt.

We duiken in de eerste drie stappen.

1. Wat is het eigenlijk om in verbinding te staan?

Verbinding is niets meer als het in staat zijn om de boodschappen die doorkomen vanuit het Universum te kunnen vertalen. Boodschappen vanuit het Universum komen door verschillende middelen door. Er zijn externe en interne middelen. Wanneer we het hebben over de interne middelen dan hebben we het over onze gaves. Onze gaves om verbinding te maken verschilt per persoon die het meeste ontwikkeld is. De meeste kennen ze wel, we hebben het dan over helderziend, voelen, horen, ruiken en weten. Het moment dat je aan je Spirituele Groei begint dan ontdek je welke gaves er bij je al aanwezig zijn en je neemt de tijd om de andere gaves te leren.

De externe middelen zijn de middelen die we gebruiken om onze gaves te helpen verscherpen. Hierbij kun je denken aan Orakelkaarten, pendels of automatisch schrift. Dit zijn middelen die we gebruiken om de boodschappen ook door te krijgen alleen het kost dan minder energie. Het maakt niet uit wat je gebruikt als middel als het je maar ligt en het goed voelt. Zodra je gaat beginnen met de boodschappen vertalen die doorkomen dan voel je rust en vrede in jezelf. Vaker dan dat je nu voelt.

2. De verbinding versterken.

Door te begrijpen welke boodschappen er door willen komen. Hoe krijgen we de boodschappen door? Door onze verbinding te versterken met het Universum. In principe staan we dagelijks al in verbinding met het Universum. Het is pas wanneer we er bewust van worden en ermee bezig zijn dat onze verbinding versterkt wordt en dus ook de reis makkelijker word om te navigeren. Je kunt je verbinding met het Universum op verschillende manieren versterken. Denk hierbij aan meditatie, yoga of een dagelijks Orakel-kaartje voor jezelf pakken. Het maakt niet echt verschil in hoe je het doet als je maar begrijpt dat je dagelijks een moment voor jezelf moet creëren, zodat het Universum je boodschappen kan doorgeven.

Merk je dat je geïrriteerd bent? Het Universum wil je dan aangeven dat je je verbinding wat bent verloren en dat je een boodschap mist. Je kunt op dit moment niets doen aan het moment waar je je zo aan irriteert, maar je kunt wel wat doen aan hoe je de situatie bekijkt. Dat is wanneer mindset komt spelen.

3. Speel dagelijks met het idee.

Elke dag weer zul je je verbinding moeten herstellen. Het moment dat je in slaap valt, is de verbinding automatisch. Dit is waarom de meesten dromen hebben of geliefden op bezoek krijgen als ze liggen te slapen. Het is aan jou om deze verbinding vast te houden terwijl je door de dag heen gaat. Als je in de ochtend al boos opstaat, kun je je dan voorstellen wat voor een dag je zult hebben? Herinner je je het lijm verhaal nog? Wat zou er gebeuren als je je dag vanuit liefde en licht zou beginnen? Als je zou opstaan en er gewoon onwijs veel zin in zou hebben om alleen maar op te staan. Je de muziek wat harder aanzet in de ochtend, omdat je zorgeloos bent en wil genieten van de dag. Wat zou je dan in je lijm aantrekken?

Iets wat ik je nog wil meegeven voordat we gaan afsluiten is dat je moet weten dat niemand de hele dag in verbinding staat. Er leeft niemand die de hele dag vanuit deze verbinding werkt. Iedereen verliest de verbinding een aantal keren per dag. Het gaat er dan ook niet om wat je doet om de verbinding vast te houden, maar het gaat erom wat je doet zodra je de verbinding verliest. Hoe breng je jezelf weer terug in verbinding. Wat telt voor jou? Wat ik altijd doe, is de focus weghalen van wat me uit de verbinding heeft gehaald en mezelf terugbrengen naar waar ik gelukkig van wordt. Daar leg ik de focus dan op.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Avatar
  Bianca
  Beantwoorden

  Elise, wow wat heb je dit ongekend mooi verwoord, ik vind je woordkeuze magistraal😚! Dankje dankje dankje voor jou wijsheid en liefdevolle energie eerlijkheid en inspiratie, ik ga “zeker “iets” met jou doen, samen is wat ik voel. Dit laatste moest erbij komen te staan, hoe en wat dat komt vanzelf duidelijk. Liefs Bianca😍💖👏

  • Avatar
   Elise Severino
   Beantwoorden

   Dank je wel Bianca! Zoals je kunt zien een van mijn favo onderwerpen ^_^ hele grote knuff

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten