Marijke van Goch -van Gend

Gezondheid | Lifestyle

Ik ben Marijke en ik heb een passie voor gezond leven en in het bijzonder gezond ademen. Dat komt omdat dit voor mij niet vanzelfsprekend was, ik ben geboren met een klaplong en heb veel last van astma gehad. Nadat ik begin 2017 leerde hoe ik gezond kon ademen, ging er een wereld voor me open. Sindsdien ben ik niet meer benauwd geweest, is mijn gezondheid zienderogen vooruit gegaan en kon/kan ik ook veel meer van het leven genieten. Ik woon met mijn man in Brabant, maar we hebben ook een grote liefde voor Frankrijk, waar we regelmatig naartoe gaan. Ik ben bezig om te leren goed Frans te spreken en vind ik het heel leuk om te moestuinieren.
Ik geef trainingen, cursussen, workshops en lezingen waarin ik anderen de kracht van een Gezonde Ademhaling leer kennen.

Website: LuchtOp.com

Thrive Q&A met Marijke

Wat betekent welzijn voor jou?

Welzijn betekent voor mij gezond, Mindful, liefdevol en bewust leven. In balans zijn met fysieke en geestelijke gezondheid, in balans zijn met de natuur om ons heen, en van het leven en elkaar genieten.

Op welke manier integreer je welzijn in jouw leven?

Ik probeer bewust goed voor mezelf, voor de mensen om mij heen en voor mijn natuurlijke omgeving te zorgen. Dat doe ik o.a. door lekker te moestuinieren en stapje voor stapje meer hierover te leren. Dat combineert natuurlijk goed met gezond en bewust eten. Daarnaast ben ik dagelijks bezig met mijn eigen gezonde ademhaling en help ik anderen gezonder te gaan ademen. Ik probeer zo mogelijk lekker Mindful te leven en hou van wandelen in de natuur/ bosbaden. Graag neem ik ook anderen mee op een Mindful Walk in het bos. En ik ben bezig om kleine stapjes te nemen richting een meer ecologisch verantwoorde manier van leven.

Hoe kunnen we, volgens jou, de wereld een betere plek maken?

Door elke dag een stapje te zetten in de richting van de dingen die ons na aan het hart liggen, door verdraagzaam en liefdevol naar elkaar en vooral onszelf te zijn, door de natuur te eren en te respecteren. En ook door open te staan voor nieuwe inzichten en nieuwe kennis, door veranderlijk te zijn en onszelf niet vast te pinnen, door te streven naar goed doen en onszelf ook toe laten “fouten” te maken.

Wat is jouw missie?

Heel Nederland leren wat een Gezonde Ademhaling is! Als we ons bewust worden van de kracht van onze ademhaling en we weten hoe we gezonder kunnen gaan ademen, dan kunnen we de hele wereld aan.

Meest populaire artikelen van Marijke

Nieuwste artikelen

Onze Missie

Dat jij echt lekker in je vel gaat zitten en volop kunt genieten van het leven.

Dat is de missie achter Thrive. Dat doen we door jou te voorzien van informatie en vooral heel veel inspiratie om het mooiste uit je leven te kunnen halen. Om je mindset te veranderen, om gezonder te gaan eten, meer te gaan bewegen, natuurlijker te leven, te letten op duurzaamheid, van jezelf te gaan houden en nog heel veel meer.

Welzijn in de breedste zin van het woord

Welzijn, écht lekker in je vel zitten.

Op Thrive vind je heel veel informatie en inspiratie die je kunt gebruiken op dit gebied, zodat jij JOUW plaatje compleet kunt maken op een manier die voor jou werkt.

Ieder mens is tenslotte uniek en tegelijkertijd geweldig. Op Thrive mag je jouw uniekheid vieren en omarmen en dan helpen wij je om jezelf nóg beter te gaan voelen.

Nieuwsbrief

De nieuwste artikelen rechtstreeks in je inbox ontvangen,
zodat je er nooit eentje kunt missen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten