Niets is zo veranderlijk als de mens

 In Voeding

Zijn jullie ook wel eens teruggekomen op een besluit wat nog maar kort geleden echt de juiste leek? Ons leven is een aaneengesloten reeks van momentopnames en je hoort men wel eens zeggen: “niets zo veranderlijk als het weer” maar ook: “niets zo veranderlijk als de mens” hoort in deze categorie.

Natuurlijk gaat er bij elk besluit een heel proces aan vooraf en loopt dit ook nog even door nadat het besluit is genomen. In mijn geval was juist dit proces belangrijker dan de beslissing zelf en is dit proces voor mij de bevestiging geweest dat ik op de goeie weg zit. Op de goede weg in mijn herstel na een heel heftig jaar maar ook in de realisatie van mijn dromen en het leven vanuit mijn hart.

Helaas betekent dit voor nu dat ik als mede-beheerder van Thrive ga stoppen. De afgelopen maanden heb ik met veel energie en plezier gewerkt aan Thrive maar nu het besluit is genomen, is het ook goed zo. Het heeft me veel geleerd en daar blijf ik Marinka dankbaar voor.

Tot in het diepste van mijn eigen zijn voel ik een drang naar het ontwikkelen van mijn nieuwe zelf, op mijn eigen manier en wil ik alle ruimte en energie geven om mijn eigen proces te volgen. Ik wil dus de focus gaan leggen op alles wat er op mijn pad komt en bewust gaan ervaren wat wel en niet oké voelt om mezelf aan te verbinden. Ik vind dit enerzijds leuk, spannend en heb ik er alle vertrouwen in dat ik er ga komen maar anderzijds vind ik het ook doodeng. Waar ik voorheen mijn zekerheid en vertrouwen haalde uit “veilige” keuzes, daagt het Universum mij nu uit om risico te nemen en echt keuzes te maken vanuit mijn hart. En wil ik de beste versie van mezelf worden dan kan ik nu niet anders dan besluiten met mijn hart gaan nemen. Ik ben veel te nieuwsgierig waar dit toe leid en heb een grote behoefte aan verandering in mijn leven. Ik ben me hierbij ook echt wel bewust van mijn alter-ego, ofwel: dat stemmetje van de duivel in mijn hoofd. Die blijft er namelijk altijd. Het is alleen pas sinds kort dat de samenwerking met dat duiveltje een stuk beter verloopt.

Ik geloof oprecht in Thrive en hoop dat het in de toekomst de aandacht en energie krijgt die het verdient. Ik vind het ontzettend jammer dat ik uiteindelijk niet de juiste persoon ben gebleken om dit samen met Marinka verder vorm geven, ook al waren die intenties er vanaf het begin zeker!

Ik wil iedereen dan ook bedanken voor meelezen/meeschrijven en de positive reacties. Uiteraard kunnen jullie mij gewoon volgen via mijn eigen kanalen want stoppen met schrijven doe ik waarschijnlijk nooit. Ik ben ontzettend benieuwd waar het Universum mij wil hebben en wie weet komen we elkaar elders weer tegen.

Lieve groet,
Eliesa

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten