Simone van den Berg

Voeding

Mijn naam is Simone en ik ben foodfotograaf, foodblogger, recept ontwikkelaar en health coach. Ik fotografeer voor restaurants, kookboeken, Paleo Magazine en food merken. Daarnaast ben ik gek op het ontdekken van nieuwe smaken in andere landen.

Website: SimonesKitchen.nl

Thrive Q&A met Simone

Wat betekent welzijn voor jou?

Welzijn betekent voor mij gezond ouder worden. Als ik kijk naar de ziektes die mijn ouders op latere leeftijd hadden (Parkinson en Alzheimers) en het gebrek aan levenskwaliteit toen ze ouder werden, dan wil ik mijn uiterste best doen om op een andere manier oud te worden. Een betere manier, een gezondere manier. Zeker ook dubbel belangrijk doordat ik vier jaar geleden mijn rechterenkel heb verbrijzeld en het behouden en onderhouden van mijn bot en spieren is dus dubbel belangrijk om de functionaliteit te behouden.

Op welke manier integreer je welzijn in jouw leven?

Door middel van goede voeding en beweging. Ik ben ervan overtuigd dat krachttraining, zeker op latere leeftijd, veel belangrijker is dan we denken. Ik train dan ook met een personal trainer twee keer in de week. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk om goede maaltijden te maken, al maakt mijn vak het vaak niet eenvoudig. Maar juist dan is het zoeken naar die balans heel belangrijk.

Hoe kunnen we, volgens jou, de wereld een betere plek maken?

Dat vind ik nog wel een lastige. Als ik kijk naar de snelheid waarmee we de planeet aan het vernietigen zijn dan vind ik het heel lastig om daar een goed antwoord op te geven. Maar om het dan maar dichter bij huis te houden; ik denk dat we met zijn allen veel meer impact kunnen hebben dan we denken. Hoe gaan we om met de beschikbare bronnen? Hoe gaan we om met de aarde, met de dieren, met onszelf? Meer en meer mensen hebben last van de zogenaamde ‘welvaartsziektes’: diabetes, hart- en vaatziektes, kanker… Bewustwording van wat voeding kan betekenen en wat het kan doen voor je is zo belangrijk. Maar ook zo moeilijk. Aan de ene kant denk ik dat de bewustwording wel beter wordt maar aan de andere kant groeit het percentage mensen met obesitas (om maar wat te noemen) schrikbarend hard. Dus ja ik denk zeker dat we de wereld een betere plek kunnen maken maar er moet nog zoveel gebeuren dat ik het lastig vind om daar een overzicht in te hebben. Verbeter de wereld en begin bij jezelf is afgezaagd maar wel een beetje waar denk ik.

Wat is jouw missie?

Het is mijn missie om meer bewustzijn te creëren bij de lezers van mijn blog. Ik ben niet 100% paleo en ik geloof ook zeker dat je best af en toe uit de band mag springen maar ik wil mensen duidelijk maken wat de keuzes zijn. En wat het effect is van die keuzes. Heb je diabetes type II of prediabetes omdat je al jarenlang een liter cola per dag wegdrinkt? Dan kun je ervoor kiezen om zo door te gaan maar je kunt je leven en je gezondheid ook een boost geven door je voeding aan te pakken. Hoe je dat doet daar wil ik dan graag bij helpen. Ook door te laten zien dat het maken van gezonde maaltijden echt geen uren per dag hoeft te kosten.

Meest populaire artikelen van Simone

Nieuwste artikelen

Onze Missie

Dat jij echt lekker in je vel gaat zitten en volop kunt genieten van het leven.

Dat is de missie achter Thrive. Dat doen we door jou te voorzien van informatie en vooral heel veel inspiratie om het mooiste uit je leven te kunnen halen. Om je mindset te veranderen, om gezonder te gaan eten, meer te gaan bewegen, natuurlijker te leven, te letten op duurzaamheid, van jezelf te gaan houden en nog heel veel meer.

Welzijn in de breedste zin van het woord

Welzijn, écht lekker in je vel zitten.

Op Thrive vind je heel veel informatie en inspiratie die je kunt gebruiken op dit gebied, zodat jij JOUW plaatje compleet kunt maken op een manier die voor jou werkt.

Ieder mens is tenslotte uniek en tegelijkertijd geweldig. Op Thrive mag je jouw uniekheid vieren en omarmen en dan helpen wij je om jezelf nóg beter te gaan voelen.

Nieuwsbrief

De nieuwste artikelen rechtstreeks in je inbox ontvangen,
zodat je er nooit eentje kunt missen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten