Terug naar de kern met Mercury Retrograde

 In Lifestyle
De komende drie weken worden we extra uitgedaagd om in diepere verbinding te komen staan met onze kern. Het is namelijk Mercury Retrograde. Als je er nog niet bekend mee bent wil ik je meegeven dat Mercury Retrograde een periode van acht weken is waarin je bewust aan jezelf werkt. In deze acht weken is er niets anders zo belangrijk als degene die binnen in je aanwezig is en aandacht nodig heeft. Je zult in deze weken ook erachter komen waar je jezelf hebt tegengehouden om stappen te nemen, maar ook waar je merkt dat je de verkeerde richting op bent gegaan.

Naar jouw kern gaan

Tijdens de Mercury Retrograde zijn we bewust bezig met naar onze kern gaan. Je zult merken dat in deze acht weken de tijd ook langzaam gaat en dat elektronica kuren vertoont die het anders niet had getoond. Het mooie van deze reflectie periode, vind ik zelf, is dat je nergens anders meer aandacht voor hebt dan aan jezelf werken. Je wilt ook eventjes niets anders doen dan aan jezelf werken. Mijn advies in deze periode is dan ook om gebruik te maken van deze periode en echt alleen maar aan jezelf werken.
 
Maar, hoe begin je met aan jezelf werken als je niet weet wat er om je heen aan de hand is? Jezelf in verbinding brengen met wie je bent en het Universum is altijd belangrijk. Niet alleen zodat je ook een richting hebt om naar toe te bewegen, maar ook om bij te houden wat je gelukkig maakt. Vaak dwalen we alleen maar in de hoop dat als we genoeg naar de muur blijven gooien er iets blijft hangen. Wat als ik je zou vertellen dat je alles naar de muur kunt gooien en kunt verwachten dat het blijft plakken? Het zijn juist de momenten die het Universum voor ons creëert waar we niet genoeg gebruik van maken. Datzelfde is nu met de Mercury Retrograde, een acht weken periode waarin het Universum alle poorten open maakt om ons op weg te helpen.

De kern van Mercury Retrograde

De klok lijkt langzamer te tikken, we krijgen de kans om aan onszelf te werken, meerdere boodschappen komen door en doordat we niet op onze telefoons of laptops kunnen hangen voor langere periodes hebben we meer tijd voor reflectie. Maar waar gaan we dan altijd de mist in? Voor mijn gevoel gaan we de mist in, omdat we de kern niet snappen van Mercury Retrograde. Mercury Retrograde is er, zodat het leven vertraagt, zodat we de tijd hebben om naar onze eigen realiteit te kijken. Ontdekken wat je niet meer gelukkig maakt en loslaten. Een nieuw doel voor jezelf schrijven of misschien zelfs terug naar een doel die je eerst gelukkig maakte.

Oude projecten komen weer terug

Tijdens Mercury komen oude projecten ook weer naar boven en alles wat je ooit op de “ik heb dit niet meer nodig stapel” hebt gegooid komt weer terug. We zetten te vaak onze inspiratie momenten aan de kant, omdat we mee willen in de stroming van prestatie. Je ziet iemand anders bewegen en wil dan ook meebewegen. Vaak ook precies zoals hunzelf bewegen daarmee vergetende dat je niet bent zoals iedereen. Je bent uniek en dus zou je ook meer vanuit je eigen zelf moeten creëren. Maar hoe kom je ergens als je de weg volledig kwijt bent? Iets wat ik mijn kinderen altijd vertel, is:,, als je verdwaald bent ga je niet verder lopen of de weg terug zoeken als je niet weet waar je bent. Je blijft stilstaan of vraagt om hulp.” Het mooie van mijn uitleg is dat we vaak niet eens doorhebben dat we verdwaald zijn omdat niet naar ons lichaam luisteren. Kinderen hebben dat vaker en sneller door.

Angst

We voelen diep van binnen dat we niet zijn waar we horen te zijn waardoor we meer verkeerde stappen gaan nemen. De angst komt naar boven, omdat we bang zijn dat we de trein gaan missen, maar we hebben niet eens door dat we op het verkeerde perron staan. Alles gaat ineens zo snel en ergens onderweg ben je je plattegrond verloren. Je blijft wandelen in de hoop dat je ergens een doel gaat raken, maar uiteindelijk zit je uitgeput op de bank, jezelf afvragende waar je de mist in bent gegaan. Is er ook geluk op Aarde? Vraag je jezelf af. Die is er zeker en ik wil je hieronder de uitleg meegeven die ik mijn clientèle altijd meegeef wanneer het Mercury is! Hoe je bewust kunt samenwerken met de Mercury en daarmee nu de kans kunt grijpen om terug te gaan naar wie je bent. Terug te gaan naar je kern.

Het draait om je dromen

Ontdekken wat je gelukkig maakt of maakte en stoppen met dwalen. Ik wil je ook laten weten dat het oké is als je even hebt gedwaald. We maken allemaal fouten. Het gaat er niet om dat je fouten maakt, het gaat erom wat je doet zodra je ontdekt dat je een fout hebt gemaakt. Je kunt jezelf blijven haten voor de fouten die je in het verleden hebt gemaakt of je doet er bewust iets mee en daarmee schakel je ook en maak je er wat moois van. In het leven draait alles om geluk en als je boos bent op jezelf ben je niet gelukkig. Je hebt meer nodig in het leven dan alleen maar geld of nieuwe schoenen. Daar haal je niet je dagelijkse dosis voldoening uit, maar ik kan je zeker op weg helpen de komende weken door je een klein tipje van de sluier mee te geven. Een klein idee die je kunt gaan uitwerken. Dit moment gaat om samenwerking met het Universum. Het draait om je dromen.
 
Zoek op internet de exacte datum van de Mercury Retrograde. Google is mijn beste vriend. Er zijn in een jaar drie of vier Mercury Retrogrades. Je hoeft er niet diep in te duiken als je net begint want er is best veel informatie erover te vinden. Wat ik zelf prettig vond was ontdekken welke datum de Retrograde loopt en met elke ronde van Retrograde leerde ik weer iets nieuws. Zo heb ik over de jaren geleerd hoe je er het beste mee samenwerkt en wil ik je een klein stukje meegeven in deze blog.

Week 1 en 2

De eerste twee weken van de Mercury Retrograde noemen we de schaduw van. Dat is wanneer we net naast de planeet terecht komen en de start is aangekondigd. In deze periode komt er een onderwerp naar voren wat je irriteert. Het lijkt wel alsof je terug bent gestapt in je eigen verleden en het kan wat frustrerend zijn voor je. Weet dat dit niets met jou te maken heeft, maar dat dit alles te maken heeft met de Mercury. Het onderwerp wat telkens voorbij komt, is wat je gaat halen tijdens de Mercury. Daar gaan we straks verder op in. Schrijf op wat er constant gebeurt of kijk later terug in je dagboek (mocht je dit lezen en het is al Mercury Retrograde).

Week 3

De eerste week van officiële Mercury Retrograde is de derde week vanaf het begin van de schaduwkant. In deze week ben je echt bezig met healing en reflectie. Je wil meer tijd voor jezelf en om eerlijk te zijn zul je deze ook moeten nemen want je bent doodmoe. Het mooie in deze week vind ik zelf is dat het duidelijk is dat de Mercury is gestart. Je wil je leven anders gaan indelen en dat komt vooral naar boven, omdat je moe bent en dus meer op je grenzen moet gaan letten. Neem deze week dan ook de tijd om te ontdekken wat er in je zit wat geheeld moet worden. Ik vind het heerlijk om in deze week boeken te lezen die me helpen mijn verbinding met het Universum weer te versterken.

Week 4

De tweede week van Mercury Retrograde, vierde week sinds schaduwkant, ben je bezig met loslaten. In deze week komt je “aha” moment ook naar voren. Je ontdekt in jezelf wat je eigenlijk graag wilt en waar je jezelf hebt klein gehouden. Dit is wanneer je blokkades naar boven komen en verwacht dan ook een goed huilmoment als je al een tijdje verdwaald bent geweest. Vergeet alsjeblieft niet je dagelijkse doelen en ideeën op te schrijven want er komt tijdens de Mercury zoveel informatie door! De sluier is namelijk ontzettend dun dus verwacht ook veel bezoek van je geliefdes in deze weken.

Week 5

De derde week van Mercury Retrograde, vijfde week sinds schaduwkant, gaat meer om inspiratie. Oh dit is een prachtige week. Zeker als je bewust aan jezelf hebt gewerkt ga je gelukkig deze week in. Heb je het gevoel dat er nog veel weerstand is? Neem dan nu het initiatief en doe een lezing voor jezelf of laat er eentje voor je doen!! Laat de healing van de Mercury niet aan je voorbij gaan. Dat zou zonde zijn en ik zou het zonde vinden als je er geen gebruik van zou maken. In deze week komt alle informatie door. In deze week ga je schrijven! Schrijven, schrijven, schrijven. Niet bewegen nog! Je zult er spijt van krijgen, omdat wat je nu doorkrijgt een puzzelstukje is wat nog niet helemaal doorgekomen is. Schrijven en nog eventjes uitrusten!

Week 6

Oh yes de vierde week van Mercury Retrograde, zesde week sinds schaduwkant, en girl you are on fire! Mijn favoriete week is deze week en in deze week zijn we ook nog stil. Grootste reden is, omdat we druk bezig zijn met creëren schrijven en doen! Niemand anders kan ons storen, omdat al onze focus ligt op bewegen en vooruit gaan. Schrijven die handel en actie ondernemen want nu heb je nog twee weken om alles op een rijtje te krijgen en ook daadwerkelijk aan je droomleven te gaan werken.

Week 7 en 8

De laatste twee weken zijn schaduwweken. In deze weken is Aarde nog in de schaduw van Mercury Retrograde en neemt de intensiteit af van de planeet. Je zult je nog super empowered voelen, maar alles gaat ook weer een beetje terug naar “normaal.”
 
Houd je baby voor jezelf, daarmee bedoel ik je idee wat doorkomt in de derde week. Niet iedereen zal begrijpen waar je naar toe wil gaan in het leven en het zou jammer zijn als je een mooi idee zou laten gaan, omdat je twijfelt aan wie je bent. Ook is het tijdens Mercury Retrograde te adviseren om niet teveel te communiceren naar de buitenwereld. Het is echt een reflectie periode. Dat betekent dat je nu moet leren luisteren in plaats van bewegen. Als je het allemaal hebt gelezen weet je waarom ik zo enthousiast word van Mercury. Ik geniet er elke keer weer van en ben dan ook zo blij dat ik eraan werd herinnerd dat ze er weer was. Geniet van de Mercury en de reis naar je Kern.
 
Recent Posts
Comments
  • Eliesa
    Eliesa
    Beantwoorden

    Wow! Mooi artikel en herkenbaar ook!

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten