Welke mogelijkheden heb jij om je eigen realiteit aan te passen?

 In Lifestyle

Realiteit kan op elk moment anders. Een van de vragen die ik vaak krijg is:,, hoe kan ik leven in overvloed?” Een van de grootste reden dat we willen leven in overvloed is, omdat er een drang zit binnen in ons, om in verbinding te zijn met onszelf. Het kan ook goed zijn dat je het gevoel hebt dat je vastloopt nu in je leven. In deze energie is het niet gek dat de meeste gaan vastlopen in hun dromen, omdat ze de drang voelen om te veranderen. De meeste komen zichzelf dan ook tegen, omdat ze nu geforceerd moeten stilstaan. Iets wat velen al jaren niet hebben gedaan. Heb je het gevoel dat je meer wilt maken van je leven, maar geen idee hoe je eraan moet beginnen? Lees dan verder want we duiken vandaag diep in realiteit en de mogelijkheden om deze aan te passen.

Voldoening

Het mooie van alles wat er om je heen gebeurd is dat je op elk moment de macht hebt om er iets aan te doen. Je kunt op elk moment schakelen en je realiteit aanpassen als je het gevoel hebt dat het je geen voldoening brengt. Voldoening is de eerste hogere schakel die we maken wanneer het komt tot bewust manifesteren. Vanuit voldoening ben je in staat om als het ware je leven toe te laten zich te ontvouwen en is er geen tijdsdruk. Het geheim ligt hem dan ook niet in wat er fout is in je leven, maar in wat kun je NU doen om het aan te passen. 

Iedereen is niet altijd in verbinding

Weet dat niet iedereen de hele dag in verbinding is. Je ziet “spirituele mensen” niet de hele dag rondjes dansen op het grasveld in de tuin. Wat je ons wel ziet doen is onze verbinding met zelf de hele dag terug brengen. Jezelf constant terugbrengen in verbinding helpt je inzien dat het leven niet geforceerd hoeft te worden maar dat toelaten een belangrijke rol speelt in je leven. Dit geloof je dan ook als je weer terug bent in verbinding met jezelf. Zo ben je geboren om te denken, maar ergens onderweg ben je op een andere manier geprogrammeerd. Een andere manier van denken laat zo maar zeggen.

Energie van overvloed

Als je nu op het punt van frustratie staat, dan is dat niet vanwege je falen. Het is, omdat je niet doorhebt dat er in elke verkeerde afslag een leermoment aanwezig is. We zijn allen op aarde gezet om te ervaren, genieten, maar ook om te leven in overvloed. Waar gaat het dan mis? Ergens onderweg heb je jezelf ervan overtuigd dat je verlangens niet in de wereld naar voren mogen komen. Dat je moet zwijgen of dat ze onmogelijk zijn om realiteit te maken. In dit artikel ga ik je op weg helpen om te begrijpen hoe dit juist ver weg staat van je waarheid. We worden allemaal in de energie van overvloed geboren dat is niet iets wat bij de een sterker of zwakker is. Waar het misgaat voor ons zijn de normen en waarden die we leren vanuit de verouderde patronen van onze verzorgers of misschien juist die we niet leren. Wat we hiermee krijgen, is dat we de impressies overnemen die ons dagelijks prikkelen. Als het ware leer je hoe je moet zijn en als kinderen is dit zo, omdat we moeten leren hoe we moeten leven. In de eerste jaren van je leven ben je bezig met het aanpassen van wie je bent, zodat je weet in de toekomst hoe je moet lopen en je doelen moet bereiken. In de eerste zeven jaar van je leven wordt je voorbereid op je leven. We leren dus bouwen op de realiteit die we ervaren in plaats van de realiteit die we kunnen creëren.

Realiteit op gevoel

Wat er gebeurd op zo’n moment is dat we leren leunen op de realiteit die buiten ons aanwezig is in plaats van de realiteit die binnenin ons leeft. De realiteit die binnenin ons leeft, is een realiteit die werkt op gevoel. Je gevoel zegt je wat je wil en welke kant je dan op moet. Maar als dit gevoel onderdrukt wordt vanwege drang van de buitenkant dan zul je steeds stiller worden en dus op een gegeven moment meer naar de achtergrond gaan. Als iemand lang genoeg zegt dat je mening niet telt, zul je makkelijker opgeven wanneer je het wil geven. Dit is, omdat je reageert vanuit je gevoel. Je hebt alleen niet door dat dit gevoel gebaseerd is op een oud verhaal. Een verhaal wat je hebt aangeleerd en niet in je Hoogste Goed is. Als kind ben je ervan uitgegaan dat wat je ouders of leraren zeiden de waarheid was want zo lieten hun het wel blijken, maar niets is minder waar. De waarheid zit hem niet in wat een ander je heeft geleerd. De waarheid zit hem in wat voor jou goed voelt. Nu is het aan jou om dit weer in jezelf te ontdekken.

Patronen

Nu is het zo dat als iemand je vaak genoeg verteld dat je je dromen geen werkelijkheid kunnen worden dat je hierin gaat geloven. Ergens diep van binnen ga je het gevoel krijgen dat dit de waarheid is. Dit gevoel gaat als het ware het gevoel van bewustzijn bij je overheersen. Elke keer als je aan je dromen gaat werken maakt niet uit hoe ver in de toekomst, ga je luisteren naar dit gevoel en zo wordt dit gevoel een verouderd patroon. Dit patroon houdt je tegen om de waarheid in te zien en dat is dat alles mogelijk is. Je zit niet vast aan de realiteit die je op dit moment om je heen ziet, maar je zit wel vast aan het idee dat het zo is. Dit is je verouderde patroon. Het patroon die zichzelf elke keer blijft herhalen. Dit is waar het frustratie momentje nog meer omhoog komt. Het moment dat je realiseert dat je een andermans leven aan het leiden bent en niet die van jou. Je bent je leven namelijk aan het leiden naar aanleiding van wat je hebt geleerd door anderen. Dit heb je je eigen gemaakt, maar dit is niet wie je bent. Dit is wie je hebt geleerd om te zijn.

Ontdekkingstocht

Leer leven vanuit je eigen waarheid en begin de ontdekkingstocht naar je Kern toe. Wie ben je? Wat maakt je gelukkig? Wat wil je? Hierin leer je jezelf kennen en zul je langzaam stap voor stap je verouderde patronen kunnen aanpassen. De waarheid is dat we gaan geloven dat we vastzitten. Dat onze dromen geen werkelijkheid kunnen worden, omdat we niet beter weten. Maar je weet wel beter en je hebt alles in je wat je nodig hebt om deze stappen te nemen. Je gelooft er alleen niet in. De waarheid is dat je bent vergeten hoe je jezelf in de energie van overvloed kunt zetten. Je denkt teveel en dus elke keer als je het gevoel hebt dat je bent verdwaald ga je terug naar wat je denkt dat er moet gebeuren. Je gaat terug naar je verouderde patronen, omdat je hier op hebt leren vertrouwen. Of ze nu in je hoogste goed zijn of niet dit is je comfort zone. Hier voel je je veilig want elke keer als je voor een obstakel stond wist je dat je kon vertrouwen op je kennis. Zo behoud je de positie die je momenteel hebt in je leven. Dit brengt dan de vraag omhoog:” ben je hier gelukkig ja of nee?”

Verbinding versterken in jezelf

Neem dit met je mee. Als we het hebben gehad over verouderde patronen en de stukken die we hebben geleerd buiten onszelf. Als ik duidelijk voor je heb gemaakt hoe je hebt geleerd buiten jezelf en dat het belangrijk is om de verbinding te versterken binnen in jezelf. Hoe de energie van overvloed om je heen stroomt en je je eigen realiteit kunt aanpassen. Met elke stap die je neemt en de twijfel omhoog komt dat je terugschiet in wat het is dat je denkt dat er moet gebeuren waar denk je dat deze kennis vandaan komt? Denk je dat de kennis die je zoekt vanuit je eigen gevoel omhoog komt of vanuit het gevoel die je is aangeleerd? Het gevoel dat je niet goed genoeg bent of het gevoel die je hebt onderdrukt dat je dromen geen werkelijkheid kunnen worden? Uit welk gevoel reageer je? Het gevoel dat je is aangeleerd of het gevoel dat je in overvloed staat en dat alles mogelijk is? 

Herinnering

Elke keer als er een emotie in je zit prikkelt deze een herinnering. Een herinnering die je helpt om de emotie te versterken, zodat het een plekje krijgt in het hart. In plaats van wegduwen maken we de emotie groter, omdat we denken dat deze emotie bij ons hoort. Wat gebeurt er vervolgens? Je herhaalt dezelfde negatieve cyclus. Hoe stop je hiermee?

Realiseren

De eerste stap die je gaat zetten is realiseren. Realiseren dat dit gebeurt en de juiste hulpstukken hiervoor vinden. Een van de eerste stappen die ik zelf heb gezet toen mijn eigen realisatie kwam was verbinding maken met mezelf. Ik ben zelf de reis gestart om de verbinding met mijn Authentieke zelf te herstellen en elke laag die naar voren kwam, heb ik geheeld. Je bent nooit uit geheeld, maar je kunt wel goed onderweg zijn. Zo ga je elke keer weer voorbij jezelf en de achterliggende gedachte. Een andere stap die ik heb genomen is begrijpen dat patronen veranderd kunnen worden. Zo hoef je je eigen realiteit niet te accepteren als het je niet gelukkig maakt. Belangrijk is dat je dit nogmaals leest. Je hoeft je eigen realiteit niet te accepteren als het je niet gelukkig maakt. Ik zie vrouwen hun realiteit accepteren alsof er geen andere optie is. Die is er wel en die is er altijd, maar waarschijnlijk niet in de vorm die je zelf had willen zien.

Kijk om je heen

Neem dit met je mee als je de volgende keer naar je eigen realiteit kijkt. Zie om je heen wat je niet gelukkig maakt en maak dan de ruimte om te zijn wat het is dat wel geluk brengt. Zo kun je voor jezelf zien dat dat wat al in je leven op dit moment aanwezig is je wel gelukkig maakt. Gegarandeerd dat dit op een onverwachte manier in je leven binnen is gekomen. Nu als je voelt hoe je emotie schuift en de rust in je lichaam komt, begin je in te zien hoe gezegend je bent. Je bent een dankbaar persoon, maar het zijn je verouderde patronen die je meenemen in een negatief verhaal. Je gaat dan alles inzien als negatief. Dit is, omdat je zo gewend bent om vanuit je kleine Zelf te bewegen dat je niet doorhebt dat je vanuit je Hogere Zelf alles al kunt krijgen.

Manifestaties

Het enige wat we hoeven we doen is aan de kant te gaan en toe te kijken hoe onze manifestaties werkelijkheid worden. Je verlangens komen als het ware van nature naar boven en je hoeft ze niet elke, minuut van de dag op te schrijven of de juiste woorden leren gebruiken. Geef jezelf over aan het proces van toelating en vertrouw erop dat je verlangens onderweg zijn. Niet in angst vervallen en hopen dat ze uitkomen. Het gaat gebeuren en als je je overprikkeld voelt door de gedachte dat ze misschien niet uitkomen dan is het tijd om jezelf weer in balans te brengen. Neem pauze. Durf op pauze te staan, leer dat manifesteren leuk is en sta open voor de onverwachte momenten. Zo laat je ook zien aan het Universum dat je durft los te laten, terwijl er zoveel voor je mogelijk gemaakt wordt achter de schermen. 

Overprikkeld en dan?

Vaak hebben we niet door hoe magisch ons leven is. Het kan komen dat we overprikkeld zijn door globale energie of misschien heb je het even moeilijk op je werk. Het gaat er niet om dat je een baal-dag hebt want dat hebben we allemaal wel eens, maar het gaat erom wat je doet als je een baaldag hebt.

Jij kunt er iets aan doen

Blijf je jezelf eraan herinneren dat je niet hebt wat je wilt of ga je aan de slag en weiger je de realiteit te accepteren voor wat ze is? Ten aller tijden hebben we de hulpstukken in ons die ons helpen de volgende stappen te nemen in ons leven die er weer voor zorgen dat we onze realiteit zien veranderen. Je kunt op elk moment dat je niet tevreden bent met je eigen realiteit er iets aan doen. Je hoeft niet te blijven hangen in het verhaal die je jezelf vertelt. 

Reden van verlangen

Het heeft een reden dat je verlangens hebt. Deze komen direct vanuit je Hogere Zelf omhoog. Kijk naar het patroon van iemand die jou inspireert. Je ziet dat ze altijd meer willen en naar meer reiken. Niet omdat ze egoïstisch zijn of meer nodig hebben, maar omdat ze weten dat ze meer voldoening zullen krijgen als ze hun volle potentie ontwaken. Leef vanuit voldoening en schakel naar overvloed. In de energie van overvloed is alles mogelijk en je voelt ook dat je goed zit. Dat je bent waar je hoort te zijn zonder de angst dat je achtergelaten wordt, of het gevoel dat je je verbinding met overvloed bent kwijtgeraakt. 

Daag jezelf uit

Stel jezelf dagelijks de vraag: “ wat maakt mij gelukkig?” En daag jezelf uit om stappen te nemen die je op weg gaan helpen meer geluk toe te laten in je leven. Elke dag neem je een stap in de richting en op een gegeven moment heb je er honderd gezet en begin je verandering te voelen. Langzaam begin je te vertrouwen op de informatie die doorkomt en begint alles op haar plekje te vallen. Neem mee hoe belangrijk het is dat je je dromen werkelijkheid gaat maken en als je er hulp bij zoekt dat je deze er ook zijn. Er is altijd iemand die je de volgende stap kan laten zien en die je proces niet beperkt. Je kunt zoveel meer dan dat je denkt. Er is zoveel mogelijk nu dat je ziet en het enige wat je hoeft te doen is open staan voor de mogelijkheden. Open staan voor het idee dat je nu meer kunt doen aan je eigen realiteit die je om je heen ziet en dat je niet meer hoeft te luisteren naar het verhaal die je jezelf vertelt.

Geloven

Dit is je kans om een ander verhaal te vertellen en het mooie van alles is dat je het verhaal zelf kunt vertellen. Je bent de schrijfster van je eigen verhaal. Dit is waar het magisch wordt want ineens realiseer je je dat alles mogelijk is en het enige wat jij hoefde te doen was op komen dagen en geloven dat dit zo is.

Met liefde,

Elise Severino

Vrouwen ontwakenen in hun volle potentie.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website maakt gebruik van cookies om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de website. Lees meer: Cookies & Privacy

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten